Faalangst Zeist

Wat is faalangst?

Angst is een gevoel dat iedereen kent. Het is een gezonde reactie op gevaar. Als je last hebt van faalangst dan beïnvloedt de spanning, angst of onzekerheid jou zodanig dat je slechter presteert. Je kunt dan niet laten zien wat je echt kunt, wat je echt in je hebt. Het vervelende is dat je steeds negatiever over jezelf gaat denken, omdat je niet kunt laten zien wat je echt wel kunt.

Wat gebeurt er als je last hebt van faalangst?

Mensen reageren verschillend op faalangst of onzekerheid. Sommigen gaan heel erg hard werken, en studeren omdat ze willen dat er niets fout gaat. Ze kunnen niet ophouden met werken of studeren en komen niet tot ontspanning. Anderen schuiven het werk of de leerstof voor zich uit, de spanning bouwt zich dan steeds verder op. Soms leidt dat tot helemaal niets meer doen. Een derde  groep gaat op het laatste moment heel hard en snel werken, dan levert extra spanning op en het resultaat is minder dan wat je volgens je kwaliteiten zou kunnen . In alle gevallen is de persoon niet tevreden over het resultaat. Als een volgende opdracht eraan komt, komt meteen de gedachte op dat het toch niet goed gaat lukken, de spanning bouwt op en hetzelfde verhaal herhaalt zich.

Gelukkig kun je iets doen aan je faalangst. Bij Psycholoog Coach Zeist onderzoeken we samen de oorzaak van je faalangst en hoe deze in je leven is ontstaan. Dan kun jij jezelf beter begrijpen en vervolgens je gedachten leren beïnvloeden. We kijken ook naar ontspanning: hoe kun je omgaan met de spanning in je lijf zodat deze je minder hindert. En tot slot, waar zit je kracht om de faalangst aan te pakken, zodat jij je kwaliteiten kan laten zien.

AdminOnzekerheid & Faalangst Zeist