Voice Dialogue

Met Voice Dialogue ga je ervan uit dat je verschillende delen of ‘stemmen’ in je hebt. Je kunt dat vooral goed merken als je heel tegenstrijdige gevoelens en ideeën hebt waar je niet uitkomt. We zijn zo vertrouwd met de verschillende delen van onszelf dat we niet bewust zijn dat we ze hebben en hoe ze ons gedrag bepalen. Een aantal delen van onszelf zijn heel goed ontwikkeld en vaak aan het woord, dit noemen we onze primaire kanten. Daar zitten ook veel van onze kwaliteiten in. Je hoort vaak van anderen terug dat je daar goed in bent.

  • In de eerste stappen van Voice Dialogue sessies: onderzoeken we welke primaire kanten van jou het meest actief zijn in je leven. We laten deze kanten een voor een vertellen waar ze vandaan komen, wat de leefregel is die hen drijft, waarom ze belangrijk zijn en wat ze allemaal gebracht hebben in het leven van jou.
  • Door bewust te worden van je primaire kanten kun je: voor jezelf een beetje ruimte creëren. Hierin kun je gaan kiezen of je die primaire kant de ruimte wil geven of juist een keertje niet. Als bijvoorbeeld onze sociale kant altijd voorop staat, is het ook wel eens fijn om te ontdekken dat je de kant van zelfzorg kunt inzetten.
  • Ook kan door middel van deze Voice Dialogue sessies onderzocht worden: welke kanten van jezelf ver weg gestopt zitten (de verstoten of onderontwikkelde kanten). Door deze kanten te ontdekken en meer in te zetten kun je voor jezelf meer balans creëren. Dit geeft tevens het gevoel dat je zelf weer invloed krijgt op je eigen leven.
  • Voice Dialogue werkt met energiepatronen: die je steeds meer leert herkennen vanuit je gevoel en signalen van je lichaam. Doordat je je lichaam als extra informatiebron meeneemt word je sneller bewust van je primaire kanten. Je kunt dan bewust een keuze maken voor een andere kant die dan voor jou op dat moment het beste is.
  • Ook lichaamsklachten kunnen een belangrijk signaal zijn: van een kant die gehoord wil worden. Met body Consciousness – een specialisatie van Voice Dialogue – kunnen we daarmee aan de slag gaan. Meer informatie vind je op de website Transformingdialogue.com
AdminVoice Dialogue