Werkwijze 

Psycholoog Coach Zeist begeleidt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Onderstaand de werkwijze rondom hun werk als psychologen. Psycholoog Coach Zeist maakt gebruik van de Zelf Konfrontatie Methode (ZKM) in combinatie met Voice Dialogue en Mindfulness. Verder heeft Desirée een eigen werkwijze wat betreft relatietherapie.

  • Werkwijze relatietherapeut: in de relatietherapie bespreken we eerst waar jullie als partners aan willen werken. Wat jullie willen veranderen in de relatie. Aan de hand van jullie hulpvragen formuleren we een doel voor de gesprekken. Hierin is het belangrijk dat beiden zich kunnen vinden. Vervolgens maken we afspraken over de samenwerking. Zowel met elkaar als met mij als relatietherapeut.
  • Werkwijze Zelf Konfrontatie Methode (ZKM): In 4 lange sessies – verspreid over vier weken – is het mogelijk nieuwe inzichten te krijgen in je leven. Deze inzichten zullen jouw persoonlijke groei stimuleren. Je komt daadwerkelijk tot acties in de richting van de door jou gewenste toekomst. Vaak volgen nog enkele korte sessies om nieuwe acties te ondersteunen en te verduurzamen.
  • Werkwijze Voice Dialogue: Voice Dialogue werkt met energiepatronen die je steeds meer leert herkennen vanuit je gevoel en signalen van je lichaam. Doordat je je lichaam als extra informatiebron meeneemt word je sneller bewust van je primaire kanten. Je kunt dan bewust een keuze maken voor een andere kant die dan voor jou op dat moment het beste is.
  • Werkwijze Mindfulness: Mindfulness is een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoontegedrag. Het is een methode die werkt met acceptatie van jezelf en de situatie, waardoor er ruimte ontstaat om te veranderen. Mindfulness heeft een rijk scala aan oefeningen, samen met Psycholoog Coach Zeist onderzoek je, wat voor jou passend is.
AdminWerkwijze