Over Inez

Inez Maessen is met zwangerschapsverlof van 14 april tot oktober 2023.

  • Als ZKM-professional, coach en trainer gun ik het iedereen om zijn of haar volledige potentie te benutten. Jouw persoonlijke verhaal staat daarin voor mij centraal. Mensen komen bij mij met vragen over allerlei aspecten van hun leven, uitdagende veranderingen, knelpunten in hun ontwikkeling, burn-out, bore-out, relatieproblemen, verlies, onzekerheid, of gewoon omdat ze wel eens wat meer inzicht in hun eigen doen en denken willen krijgen. Ik vind het bijzonder dat iedereen zijn of haar eigen weg creëert en dat ik daar aan bij mag dragen.
  • Wat mij aanspreekt in de ZKM is dat het niet oordeelt. Er is alle ruimte voor iemands eigen verhaal. Samen gaan we op zoek naar de diepere betekenis van dit verhaal. Ik vind het mooi dat mensen met een zelfonderzoek een andere manier ontwikkelen om naar zichzelf en de wereld om hen heen te kijken. In deze ‘nieuwe kijk’ is meer ruimte voor acceptatie; een voedingsbodem voor duurzame verandering.
  • Van huis uit ben ik pedagoog. Na mijn master Pedagogische Wetenschappen in Amsterdam, kwam ik er in het veld al snel achter dat ook volwassenen mijn aandacht hebben. Je ‘kind-ontwikkeling’ drukt immers een stempel op wie jij als volwassene bent. In de ZKM is ruimte voor zowel het kind- als het volwassenverhaal. Mijn kennis over en ervaring in de ‘vroege ontwikkeling’ sluit hier perfect op aan. Nog steeds werk ik graag met kinderen en jongeren. Mijn ervaring is dat jongeren veel baat kunnen hebben bij een zelfonderzoek, juist omdat zij nog midden in een grote ontwikkelingsfase zitten. Ik vind het mooi om te zien hoe snel zij leren reflecteren op zichzelf en, soms best ingrijpende, veranderingen oppakken.
  • Mindfulness sluit mooi aan bij mij en de ZKM. Zowel tijdens als na het zelfonderzoek, helpt mindfulness om stil te staan bij wat er nou écht gebeurt in jou. Welke gevoelens en gedachtes komen er op en hoe ga je daar mee om. In deze bewustwording leer je jouw patronen herkennen en kun je hun persoonlijke betekenis voor jou onderzoeken. Mijn ervaring is dat er zo meer acceptatie en ruimte ontstaat om te mogen veranderen. Ik pas verschillende manieren van mindfulness toe, bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, meditatie, visualisatie, relaxation. Hierbij kijk ik wat het beste past bij degene die naast me zit.
AdminOver Inez